Klemprofiel - Kantprofiel

Klemprofiel, ook wel kantprofiel, u-profiel met inlage of carrosserieband genoemd, is leverbaar in verschillende soorten.

Zo hebben we klemprofiel dat gemaakt is van PVC, Rubber of TPE. 

Het klemprofiel is zo ontworpen dat het een specifieke plaatdikte kan afwerken en blijft klemmen door de lippen aan de binnenzijde van het profiel en de stalen,- of kunststof band die zich in het profiel bevind. 

PVC klemprofiel is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit kunststof en is leverbaar met een stalen inlage of kunststof inlage. Door te kiezen voor de beste kwaliteit PVC en de speciale samenstelling van inlage en mix PVC grondstoffen zijn de CARMAT klem,- en afdichtings profielen uitermate flexibel!
  

Inlage


Door het gebruik van een deels massieve of draad "drager" verzorgt dit de klemmende werking zonder gebruik te maken van tape of lijm of andere soorten kleefstof. Het gebruik van een deels massieve drager heeft een sterker klem effect dan een draad drager.
In onderstaande afbeelding kunt u de meest voorkomende inlage types zien. 

in de afdichtingsprofiel die volledig uit rubber bestaan wordt meestal een "wire carrier" toegepast. De stalen of kunststof klemband wordt meestal toegepast in de PVC klemprofielen en bevatten een "centre bar" of "double bar". De "centre bar" en "double bar" noemen we ook wel een massieve drager. Bij enkele types zijn de verbindingsbruggen gebroken. 

Het nadeel van een profiel met een niet onderbroken deels massieve drager is een beperkte buig radius. Dit kan worden opgelost door de verbinding(en) bruggen te breken. Een deels oneven effect kan dit hebben op het profiel als het gaat om zicht. In de meeste gevallen van montage is dit niet zichtbaar of niet relevant.

Drager van kantprofiel

Kant-Klemprofiel Silicone

Klemprofiel Siliconen